מחסור בקולגן מגביר קמטים.. להלן דרכים להחיות אותו וליהנות מעור ראש השנה הצעיר
כאשר אתה מסתכל במראה, אתה רואה קווים דקים וקווים קמטים בזוויות העיניים שלך השפתיים שלך לא מלא כמו קודם זה עשוי להיות הזמן להתחיל לחשוב על קולגן. מומחית טיפוח העור ג ' ורג 'ט ריצ' ה תסביר בפירוט מהו קולגן וכיצד ניתן להפעיל אותו לקבלת עור בריא וצעיר.
מהו קולגן בעור؟
ראשית בואו נכיר יחד קולגן: זהו סוג של חלבון שתוכלו למצוא ברקמות החיבור של גופנו, כולל רצועות, עור וגידים. זה מה שנותן לרקמות האלה את כוחן וגמישותן. ככל שאנו מתבגרים, הגוף שלנו מייצר פחות קולגן, מה שמוביל את המראה של סימני ההזדקנות שהוזכרו לעיל.
מהו קולגן בעור שלנו ומי אחראי על זה؟
העור שלנו מורכב משלוש שכבות עיקריות: האפידרמיס (השכבה החיצונית), הדרמיס (השכבה האמצעית) והתת עורית (השכבה הפנימית). הקולגן שנמצא בעורנו נמצא בדרמיס, שם הוא מספק תמיכה למבנים אחרים בעור, כולל כלי דם, זקיקי שיער ובלוטות זיעה.
סיבי הקולגן בדרמיס מסודרים בתבנית צולבת ומוחזקים יחד על ידי חומר הנקרא קולגנאז. מה שמעניק לעור את גמישותו וחוזקו. כאשר אנו פוגעים בעור שלנו, למשל, סיבי קולגן לתקן את הנזק.
אתה יכול למצוא קולגן גם באזורים אחרים בגוף, כולל גידים, רצועות וסחוס. זהו מרכיב מרכזי בעצמות שלנו ועוזר לשמור עליהן חזקות ובריאות.
מהי החשיבות של קולגן؟
קולגן חשוב מכמה סיבות: זהו החלבון הנפוץ ביותר בגוף האדם, הוא מהווה כ -30% מכלל החלבון שלנו.
אתה יכול למצוא אותו בעור, בשרירים, בגידים, בעצמות וברקמות החיבור.
לקולגן פונקציות מכריעות רבות, כולל מבנה ותמיכה בגופנו. הוא ממלא תפקיד מכריע במבנה העור על ידי מתן תמיכה לתאים המרכיבים את העור. בנוסף, קולגן מסייע בשמירה על לחות העור על ידי ספיגת מים.
קולגן עוזר להגן על העור מפני נזק על ידי פעולה כמחסום מפני גורמים סביבתיים כגון קרני אולטרה סגול וזיהום גם כן. זה גם עוזר לתקן את העור על ידי קידום הצמיחה של תאים חדשים וסיוע התחדשות של רקמות פגומות.
לבסוף, קולגן חיוני לבריאות העור הכללית על ידי אספקת חומרים מזינים וחמצן לתאים.
מה קורה כשאנחנו מאבדים קולגן؟
ייצור הקולגן מתחיל לרדת בתחילת שנות העשרים שלנו, ותהליך זה מואץ ככל שאנו מתבגרים, מה שמוביל להופעת קמטים ועור נפול.
דרכים לחיזוק הקולגן בעור שלך
ככל שאנו מתבגרים, מלאי הקולגן שנהנינו ממנו בצעירותנו פוחת. קולגן הוא ה "תמיכה" הבסיסית התומכת בעור, מסביר רחה זהו חלבון. ראוי לציין שהוא מתפרק בקצב של כמאה למאה בשנה החל מאמצע שנות העשרים ואילך – ככל שהעור הופך פחות רופף, הנקבוביות והקמטים מופיעים יותר.
הגנה מפני השמש: כמו תמיד, מניעה עדיפה על ריפוי, כך העור שלנו משתפר ככל שאנו מתבגרים. אין זה מפתיע שהגורם הראשון לאובדן קולגן הוא קרינה אולטרה סגולה או אולטרה סגולה. יש סיבה לכך שכל רופא עור מקפיד להשתמש במקדם מקדם ספקטרום רחב (לפחות גורם של 30), מכיוון שבנוסף למניעת סרטן העור והיפרפיגמנטציה, יש צורך לשמור על רמות הקולגן.
שימוש ברטינואידים: הגיע הזמן להגדיל את מאגרי הקולגן שלך ביעילות באמצעות רטינואידים מרשם. ויטמין פועל כהורמון ומעביר מסרים לפיברובלסטים בדרמיס של העור, ומבקש מהם להתחיל לייצר יותר קולגן וחומצה היאלורונית. אך אם רטינואידים אינם מתאימים לך, הוכח כי ויטמין סי תומך בייצור קולגן.
דִיאֵטָה: גופך זקוק לוויטמין סי, אבץ, מנגן ונחושת כדי לייצר קולגן, ולכן חשוב לכלול אותם בתזונה. באשר לתוספי קולגן: האם הם עובדים עם כל כך הרבה סוגים שונים בשוק, זה יכול להיות קשה לדעת מאיפה להתחיל. קולגן נספג ומופץ בדרך כלל דרך זרם הדם, עושה את דרכו לדרמיס דרך איברים אחרים, וכתוצאה מכך ייצור קולגן. באשר תוספי תזונה, רופאי עור בדרך כלל מאוד לא ממליצים עליהם, כי אין ראיות מוצקות מראה כי פפטידים קולגן למעשה לעשות את דרכם לתוך העור.
דיקור סיני: במרפאה ניתן לקבל טיפול באינדוקציה של קולגן שהם טיפולים כמו מיקרו-אקופונקטורה, תדר רדיו, הידוק עור קולי, בנוסף ללייזר. לייזר הכריתה שורף חורים קטנים בעור שצריכים להחלים, תהליך הממריץ את ייצור הקולגן. הזרקות גם לשחק תפקיד, כמו סוגים מסוימים של חומרי מילוי תוכננו במיוחד כדי לעורר ייצור קולגן. והם יוצרים אפקט מילוי מיידי (המילוי מורכב ממולקולות חומצה היאלורונית), אך גם מעודדים את הגוף לייצר יותר קולגן באופן טבעי.