כיצד להיפטר עודפי מים בגוף

מה גורם להצטברות עודפי מים בגוף؟

כיצד להיפטר עודפי מים בגוף
כיצד להיפטר עודפי מים בגוף

הצטברות הנוזלים בגוף, עלולה לגרום לעלייה במשקל, הנובעת מעודף משקל המים בגוף גוף האדם מכיל כ -60% מהמים, הממלאים תפקיד מרכזי בתפקוד תפקודי הגוף התקינים.

אתה עלול לחוות תנודות במשקל מיום ליום עקב החזקת מים, אשר ככל הנראה מתרחשת מסיבות שונות, כגון אכילת מזונות עשירים במלח, סוג זה של משקל מים הוא בדרך כלל זמני ולא מזיק.

עם זאת; המשך העלייה במשקל המים בגוף, או הופעת תסמינים כמו נפיחות בקרסוליים, ברגליים וברגליים, עשויים להצביע על מצב רפואי כרוני, הנקרא ( Edema ), שיטות לסילוק עודפי מים בגוף; הם חשובים לכל נקבה.

מהן הדרכים הטובות ביותר להיפטר החזקת מים בגוף؟

כמה נקודות חשובות כדי להיפטר החזקת מים בגוף, הם כדלקמן:

  • הגדל את שתיית המים: חלקם עשויים לחשוב שהכנסת יותר מים לגוף יכולה להעלות את משקל המים בגוף. אבל להיפך, במקרה של התייבשות, הגוף ישמור מים; לכן, חשוב לצרוך מים בכמויות טובות כדי למנוע התייבשות וגם למנוע החזקת מים.
  • התעמלו באופן קבוע: במהלך האימון הגוף מעביר הרבה מים לשרירים.. בנוסף, פעילות גופנית סדירה עשויה להגביר את ההזעה, מה שאומר שהגוף יאבד מים לזמן קצר.
  • שליטה על צריכת המלח: צריכת רמות גבוהות של מלח עלולה להוביל לאגירת נוזלים מוגברת בגוף, מה שעלול להגביר את החזקת המים.. אבל זה תלוי במספר גורמים, כגון כמות הנתרן הנצרכת ליום.
  • עקוב אחר רמות הנתרן בדם והתאם אותן אם הן גבוהות.
  • הגדל את צריכת האשלגן: אכילת מזון עשיר יותר באשלגן עשויה להועיל להפחתת החזקת מים עודפת, הסיבה לכך היא שאשלגן מסייע במאזן הנוזלים, על ידי התנגדות להשפעות הנתרן.. הוא עושה זאת באמצעות דיורזיס ופינוי הגוף ממלח, זה מונע החזקת מים והצטברות נוזלים.. לכן, מומלץ לאכול כמה מזונות עשירים באשלגן כגון: תפוחי אדמה, משמשים, תרד, עגבניות, עדשים, עופות, פירות ים ומוצרי חלב.
  • הגדל את צריכת המגנזיום: למגנזיום תפקיד מפתח בשליטה על אחזקת המים ורמות ההידרציה של הגוף.. מגנזיום, נתרן ואשלגן עוזרים לספק איזון נוזלים בגוף.. כמה מזונות עשירים במגנזיום כוללים: ירקות עלים ירוקים כהים, אגוזים, זרעים ודגנים מלאים.
  • הפחתת צריכת הפחמימות: הגוף אוגר עודפי פחמימות שהוא אינו משתמש בהם מיד בתאים, בצורה של גליקוגן, המכיל שלושה גרם מים; הוא מאוחסן במיוחד בשרירים ובכבד.. עם זאת, גליקוגן מושך איתו מים פנימה.. בנוסף, פחמימות עלולות להוביל לרמות אינסולין גבוהות, וזה יכול להגביר את החזקת הנתרן ואת ספיגת המים מחדש בכליות.
  • הפחתת רמות הלחץ: עלייה בקורטיזול, הורמון הלחץ, עשויה להעלות את משקל המים.. רמות הקורטיזול קשורות ישירות לרמות ההורמונים האנטי-משתנים ( ADH); האחרון מתקשר עם הכליות כדי לשלוט בכמות המים בגופך.
  • שינה מספקת: שינה טובה היא בדרך כלל חיונית לבריאות האדם, ומומחים ממליצים למבוגרים לישון בערך 7 עד 9 שעות בכל לילה.. מתברר כי שינה עשויה לעזור להיפטר עודף מים בגוף, כי כאשר אתה מקבל מספיק מנוחה, הכליות יכולות לעבוד בצורה יעילה יותר, ובכך לשלוט על כמויות של נתרן ומים המאוחסנים בגוף.

יש לציין כי מחלות מסוימות כגון: אי ספיקת לב, או מחלת כליות כרונית, עלולות לגרום לאגירת מים בגוף, ודורשות התייעצות עם מומחה.

מה גורם להצטברות עודפי מים בגוף ולעלייה במשקל؟

תרופות מסוימות עלולות לגרום להצטברות עודפי מים בגוף
תרופות מסוימות עלולות לגרום להצטברות עודפי מים בגוף

ישנם גורמים רבים המובילים לעודף נוזלים בגוף, חלק מהגורמים השכיחים ביותר כוללים: אכילת יותר מדי מלח, ישיבה ממושכת ואחרים, כגון:

  1. נטילת תרופות מסוימות: תרופות מסוימות עלולות לגרום להצטברות מים עודפת בגוף ולעלייה במשקל, כגון: תרופות נוגדות דיכאון מסוימות, תרופות ללחץ דם ואמצעי מניעה.
  2. שיעור גבוה של הורמון הקורטיזול.
  3. נטילת אמצעי מניעה הורמונליים: אמצעי מניעה הורמונליים מכילים אסטרוגן ופרוגסטינים, העלולים להגביר באופן זמני את אגירת הנוזלים.
  4. מחזור הווסת: תנודות הורמונליות עלולות לגרום לגוף לשמור על כמויות גדולות של מים שבוע לפני הווסת.
  5. מזונות עשירים במלח ופחמימות.
  6. נסיעות: ישיבה לתקופות ארוכות בטיסות שטח או בנסיעות ארוכות בכביש, עלולה לגרום לאגירת מים; מה שמוביל לכפות רגליים ורגליים נפוחות; בתגובה לאגירת נוזלים בהם.

הערה מתוך "מגזין אביב": לפני החלת המתכון הזה או תרופה זו.. עליך להתייעץ עם מומחה.

Back to top button